Asansör kuyuları ( çukurları )basit bir yapısal sistem olmalarına rağmen onları su geçirmez hale getirmek konum, toprak koşulları, inşaat yöntemleri ve diğer kriterlerden dolayı oldukça zorlaştırır.
Bazı durumlarda yalıtım eksik veya hatalı yapılmış olabilir ya da yalıtım ömrünü tamamlamış olabilir. Bu durumu asansör kuyusunun içerisi su dolmaya başladığında kolaylıkla fark edersiniz.
Bir asansör kuyusuna su girişi ve/veya sadece nem oluşumu bile aşağıdaki sorunlara neden olabilir:
- Kaldırma mekaniğinde hasar
- Asansör elektroniğinde hasar
- Sağlık ve Güvenlik Sorunları
- Yapının korozyon ile taşıma yükünün azalması
- Daha yüksek bakım maliyetleri
Mevcut Asansör Kuyularının KÖSTER Ürünleri İle Kristalize Su Yalıtım Yöntemleri
İnşaat derzlerinden veya betondaki çatlaklardan aktif olarak sızıntı yaşayan mevcut asansör kuyuları iç taraftan ( negatif taraftan ) su geçirmez hale getirilebilir. Kristalize teknolojili ürünler ( KÖSTER NB Sistem , KÖSTER NB Süper ) mineral esaslı yüzeyler ile uyumlu malzemeler oldukları için asansör kuyularında negatif su izolasyonu mümkün kılar.
Asansör kuyunuzun içerisinde bulunan soğuk derzler açılır ve tamiratları uygun ürünlerle yapılır. Segregasyon bulunan alanlar kırılır ve uygun tamir harçlarıyla tamir edilir.
Gerekli zemin hazırlığı ve tamir işlemlerinin tamamlanmasının ardından kristalize su yalıtım harcı hazırlanır ve katlar arası kuruma süresi gözetilerek yüzeye 2 veya 3 kat olarak uygulanır.